Week 3

09-12-2016

Zo week drie zit er zowat op. Vandaag flink aan de slag geweest bij Anne Bart en Mariska van de Unit.

Eerst maar eens het fileermes door het eetpatroon van Jan Nico. Mijn eerste opmerking was dat ik meer nodig had om te kauwen. De smoothie vindt nog steeds gretig aftrek maar ik heb mijn kiezen niet voor niets gekregen. Mariska begon over het kauwen van komkommer…… dit was natuurlijk niet mijn idee van kauwen! Vlees wil ik, vlees waar je echt je tanden in kunt zetten. Volgens mij waren de dames het er wel over eens dat er biefstuk op het menu staat volgende week.

Biefstuk is goed, lekker de buitenste laag aangebakken en vanbinnen nog rauw, zo heb ik hem het liefst. Eigenlijk dan met wat kruidenboter en een flinke lik mayonaise. De vertrouwde spuitfles mayo is bij ons thuis uit de koelkast verdwenen en er is een pot voor belze-majo-1terug gekomen: ton’s mayonaise. Best lekker en vreemd eigenlijk dat je voorheen nooit zulke mayonaise zou uitproberen. Geen rare E-nummers meer, hoor ik het nog na echoën. E-nummers… hmmm …. dat is niet waar het mij omging, vet daar had mijn lichaam behoefte aan. Het valt me wel op dat ik de laatste tijd minder zin heb om te snacken en wanneer ik dan toch even een snelle hap neem geniet ik er ook meer van. De geur van een kroketje blijft tegenwoordig veel langer hangen dan toen ik regelmatig er eentje achteroversloeg. Natuurlijk doe ik dat nu nog wel eens maar de regelmaat is er wel wat uit. Verder vertelde Mariska nogmaals dat ik echt niet te weinig moet eten, dat is wel een hele raar idee, want je bent van jongs af aan gewend dat je van veel eten dik wordt. Nu is het zo dat één van mijn doelen afvallen is dus normaal gezien ga je dan minder eten. Wat ik de afgelopen drie weken wel geleerd heb is dat je beslist niet minder hoeft te eten, in mijn geval zelfs meer alleen moet je onder voeding niet een frikandel speciaal of shoarma verstaan.

Met Anne Bart hebben we weer aan onze spieren gewerkt. Wat me de eerste keer bij de Unit al opviel is het feit dat er helemaal niet veel apparaten staan om aan te hangen en op te drukken. Natuurlijk staan er wel fietsen, opdrukbanken, klimrekken en dergelijke maar de glimmende pijnbanken met kabels en contragewichten heb ik nog niet zien staan. Veelal gebeuren de oefeningen alleen met een elastiek of ben je bezig je eigen gewicht op te drukken of te trekken. Mijn redenatie was natuurlijk dat mijn gewicht afneemt door de goede voeding en dat dan dus ook de oefeningen lichter gaan worden. Maar hier is al wat op gevonden, de oefeningen kunnen ook nog zwaarder gemaakt worden en dat demonstreerde Anne Bart al heel snel, auw! Aiske die werkt nog steeds tweemaal per week vroeg in de ochtend haar oefenschema af en dat blijkt dus vruchten af te werpen.

We hebben met stip een winnaar deze week! Vandaag zijn we weer gewogen en mijn schamele twee kilo in twee en een halve week werd ruimschoots door de 5 kilo (oké 4,5) van Aiske overtroffen. Vijf kilo in bijna drie weken!! Een compliment voor Aiske en daarmee bekerook voor Mariska en Anne Bart is op z’n plaats! Mij bevalt “Geen Excuus” echt super goed dus we gaan wat mij betreft nog lang door bij de Unit!!!

Een goed weekend en groet,

Jan Nico