Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat niet alles 1, 2 duidelijk is. daarom hebben wij de belangrijkste en meest gestelde vragen verzameld en hieronder. Alles helder op een rijtje, daar houden wij van.

Moet ik voor de dienst betalen?

Ja, in eerste instantie zullen we een kleine vergoeding per maand vragen voor de dienst. We gaan werken met  abonnementsvormen van 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden. Een abonnement op de dienst zal ongeveer 4 euro bedragen, maar we streven er naar om de prijs steeds lager te krijgen. Ook zijn we bezig om de dienst vergoed te krijgen door de zorgverzekeraars maar zover zijn we helaas nog niet.

Wat is een koolhydratenteller?

Met een koolhydratenteller kun je opzoeken hoeveel koolhydraten in een product zitten. Wij zullen erg veel tijd en aandacht besteden aan deze functie, juist omdat we weten dat hier veel behoefte aan is. Onze koolhydratenteller zal zeer geavanceerd worden en makkelijk in gebruik. Op dit moment voeren we met verschillende partijen gesprekken om te zorgen dat jij een enorme lijst met producten tot je beschikking krijgt waarvan de koolhydraten op een heldere en eenvoudige wijze getoond worden. Ook zal er een mogelijkheid zijn om voorkeursartikelen op te slaan zodat je deze snel kunt vinden, eigenlijk vinden wij dat dit standaard in elke koolhydratenteller zou moeten zitten. We zorgen ervoor dat jij zelfs zonder een abonnement op de dienst mHealth 24/7 gratis gebruik kunt maken van de standaard koolhydratenteller waar al heel veel functionaliteit in gaat zitten. Al benieuwd naar de functies waar wij aan werken? We geven je een hint: kun jij foto’s maken met je smartphone of tablet?

Wie kan mijn gegevens bekijken?

In beginsel ben jij de enige die jouw gegevens kan bekijken, maar wanneer jij bijvoorbeeld je partner, kinderen, ouders / verzorgers of medisch specialisten koppelt kunnen deze personen ook jouw gegevens bekijken.

Hoe zit het met de privacy regels?

Jouw privacy is heilig voor ons, daarom laten wij ons op privacy gebied adviseren door de privacy desk van Deloitte. Deze desk van Deloitte is op de hoogte van alle regels nu en die er aan zitten te komen op het gebied van privacy. Niet alleen de wettelijke regels zijn voor ons van belang, maar ook wat jij belangrijk vindt trekken wij ons aan. We kijken zelfs naar wat de maatschappij zou vinden van privacy issues binnen onze dienst, dus heb je een specifieke vraag stel hem gerust aan ons. Ook zal er straks een stichting opgericht worden waar geleerden in zitten die ons als mHealth 24/7 controleren of wij ons houden aan de regels die de wet voorschrijft maar ook of we maatschappelijk verantwoord met de privacy en data omgaan.

Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Jouw gegevens, en die van vele andere patiënten, worden opgeslagen in Cloud NL van KPN. Dit is een speciale omgeving waar KPN een hoge mate van security en privacy garandeert. We hebben speciaal voor een opslagplaats in Nederland gekozen omdat hier strenge regels gelden met betrekking tot het opslaan van medische gegevens. We hebben daarom ook regelmatig overleg met KPN Cloud NL zodat we goed op de hoogte zijn van de omgeving waar de gegevens opgeslagen zijn. Persoonlijk contact met KPN Cloud NL is voor ons erg belangrijk, hierdoor ontstaat vertrouwen in een dergelijke partij en daar staan wij als mHealth 24/7 voor. Wij beseffen ons dat deze misschien meer kost dan een standaard opslagdienst, maar security en privacy mogen bij ons best iets kosten!

Kan ik de app ook offline gebruiken?

Wanneer je een abonnement hebt op de dienst mHealth 24/7 kun je ook offline je gegevens opslaan, wanneer je dan weer connectie hebt met internet zullen je gegevens weer centraal opgeslagen worden zodat de door jou gekoppelde personen je gegevens kunnen zien. Eerder opgeslagen gegevens zullen altijd opgevraagd kunnen worden door de gekoppelde personen, maar internetverbinding is dan wel nodig.

Kan ik een autorisatie weer intrekken?

Ja, nog makkelijker dan een koppeling te maken is het om de koppeling te verbreken. Niet alleen de diabetespatiënt kan de koppeling verbreken maar ook de gekoppelde persoon kan dit.

Wat is er zo belangrijk aan onafhankelijk zijn?

Onafhankelijk zijn betekent dat je niet de dienst hoeft aan te passen omdat een investeerder op korte termijn veel winst wil maken. Bij ons staat de patiënt centraal en dat blijft zo, dit is kort en krachtig het belangrijkste aan onafhankelijk zijn! mHealth 24/7 is vanuit een noodzaak ontstaan en dat is meteen ook de kracht van deze dienst. Een voorbeeld is dat wij voor alle diabetespatiënten zijn: type 1, type 2, pomp of geen pomp, insuline of geen insuline het maakt niet uit. Wij willen voor ALLE diabetespatiënten een goede zorg.

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag via het onderstaand formulier en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Send message

Even voorstellen

Jan Nico van Aalsum

Oprichter

Oprichter Jan Nico van Aalsum had nooit echt stilgestaan bij de ziekte. Tot zijn 10-jarige dochter Britt plotseling in het ziekenhuis belandde en gediagnosticeerd werd met diabetes type I. Mensen met diabetes type I moeten zo’n zes keer per dag hun bloedsuiker meten. Zij kunnen niet zorgeloos voedsel nuttigen, zonder dat berekend wordt hoeveel insuline nodig is ten opzichte van het aantal koolhydraten.

Dat moet slimmer, bedacht Jan Nico. Hij besloot zijn succesvolle carrière bij Deloitte op te geven en een dienst te ontwikkelen voor diabetespatiënten.