Waarom jij?

28-02-2016

‘Waarom moet jij dat nou krijgen?’ ‘Jij bent echt de laatste die ik had verwacht diabetes te krijgen!’ ‘En je leeft nog wel zo gezond!’ ‘Je at toch bijna geen suiker?’

Zomaar wat reacties die ik kreeg toen ik afgelopen zomer (2015) diabetes kreeg.

Ik ben Talitha, 19 jaar en studente Communicatie op het Fontys. Ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn met gezonde baksels of gerechten. Ook ben ik vaak in de sportschool te vinden, waar ik enthousiast met gewichten in de weer ben. Af en toe hardlopen vind ik ook fijn, lekker je hoofd leeg maken. Ik woon op kamers in Tilburg en als student is het een uitdaging om gezond te leven voor weinig geld. Sinds 12 augustus 2015 is daar een nieuwe uitdaging bijgekomen. Diabetes! Sporten, voeding, insuline, soms wil je er gewoon even niet te veel over nadenken. Toch zie ik het niet als een blokkade. Ik sta er vrij nuchter en positief in, er zijn veel ergere dingen in het leven, toch?

In het weekend werk ik als promotiemedewerker voor Boost en ga ik vaak naar mijn ouders in Zeeland. Wat random dingen waar ik gek van ben: mijn vriend, vrolijke muziek, pindakaas, dansen, sloffen (liefst draag ik ze altijd), leuke kringloopwinkeltjes, hipster eettentjes, noten, alles met bloemetjes en thee. Oh en stiekem ook chocolade natuurlijk.

Ik zal voor mHealth 24/7 gaan bloggen en dit vind ik ontzettend leuk! Ik blog zelf al op stayhappy.nl, dus dat bloggen ligt me wel. Daarnaast laat ik graag zien hoe ik als student om ga met mijn diabetes. Want hoe gaat dat nu? Skip ik nu feestjes of leef ik net als voor mijn diabetes? Ik neem julie graag mee in mijn leven! Hopelijk kan ik jullie stiekem ook een beetje inspireren om gezond te leven. Want gezond is veel leuker! In mijn blogs zal ik jullie vanuit mijn invalshoek vertellen over het leven met diabetes.

Tot snel!

Reacties

Schrijf een reactie

Je reactie