Weet waar je eet!

11-06-2017

Iedereen kent het wel, gezellig met vrienden op het terras een drankje doen en daarna een hapje eten. Wij houden er in ieder geval enorm van en dat is te al snel te merken wanneer je regelmatig op de weegschaal staat. Elk pondje gaat door het mondje komt dan meteen in mijn hoofd op. Het is natuurlijk ook zo dat je het allemaal zelf doet maar het is allemaal zo lekker. Bij elk bezoek aan een restaurant houd ik me zelf voor om de volgende dag het wel te compenseren of het er af te sporten. Feit is dat ik het de volgende dag alweer vergeten ben maar mijn weegschaal niet.

Met dat in mijn achterhoofd bedacht ik het item “Weet waar je eet”. Onze diabetes dienst geeft inzicht in je gedrag maar dat is niet genoeg. Met alleen weten waar het mis gaat zal er geen verbetering ontstaan, je moet er zelf wat aan doen. Een beetje hulp kun je dan gebruiken en dat geldt zeker wanneer je gezellig zit te tafelen in een goed restaurant.

Wat houdt “Weet waar je eet” in? We willen per stad of dorp restaurants selecteren waar een koolhydraatarm menu wordt geserveerd. Het werkt eenvoudig. Doormiddel van onze site kun straks een stad of dorp kiezen waar je zou willen eten. Per stad of dorp gaan we 3 restaurants weergeven die een koolhydraatarm menu serveren. We gaan zorgen dat je eenvoudig kunt doorklikken zodat je op de site van het betreffende restaurant terecht komt en het menu kunt bekijken en eventueel kunt reserveren.

Wanneer is dit item beschikbaar bij mHealth 24/7? Op dit moment voeren we al gesprekken met een aantal restaurants en gaan we er vanuit dat we snel live gaan hiermee. Het lijkt me dat de eerste stad of dorp er binnen twee weken opstaat.

Goed idee? Laat het weten in de comments op onze facebook pagina.

we hebben de eerste reactie binnen!

Prettige zondag.

Groet Jan Nico