Ik ben toch niet druk?

09-10-2016

druk Men zegt wel eens dat ik druk ben. Nou die bewering klopt, mijn hoofd is vaak een mierennest waar rook doorheen wordt geblazen. De neuronen in mijn hoofd zetten Max Verstappen met gemak op een rondje achterstand voordat de eerste vijf ronden zijn verstreken. Deze drukke houding bevestigen de mensen bij New Nexus bijna elke dinsdag, wanneer ik daar met wapperend shirt en tas onder de arm binnen ren. De architect zie ik regelmatig met zijn ogen draaien tot het moment dat hij mijn cafeïne (lees: koffie) vervangt door een glas koud water.

De afgelopen week hebben ze bij New Nexus “ rust” gehad, want we gaan bijna live. Het was even niet nodig dat ik als een wervelwind daar de serene rust op kantoor verstoorde omdat het duidelijk was wat er nog moest gebeuren. De bel voor de laatste ronde heeft geklonken en we pakken de geblokte vlag uit het plastic om af te vlaggen. Dit houdt in dat we bijna zover zijn dat onze dienst het levenslicht zal zien. De geboorte is aanstaande en de laatste regels code worden geschreven. Bij mij is alles eenvoudig. Nog even de koolhydratenteller koppelen aan de database van PS in Foodservice, hoe moeilijk kan dat nou zijn roep ik vaak door de gang. Waarschijnlijk komt dat omdat ik in het verleden ooit eens in pascal heb geprogrammeerd en daardoor het gevoel heb dat ik het allemaal wel snap. Ach een regeltje hier en een regeltje daar. Al snel wordt mijn enthousiasme, ze noemen het ook wel gedram, gestuit door het realisme van de programmeurs. Meneer van Aalsum, jij hebt jouw specialisme en wij het onze en verder een prettige dag gewenst. Dat is waarschijnlijk ook de beste manier om mij even de pitstop in te sturen om even de motor af te laten koelen. Voor mezelf heb ik altijd het gevoel dat ik de haas ben bij de marathon van New York, gewoon vol gas vanaf de start en hiermee het tempo hoog houden is mijn devies. Onwaarschijnlijk dat ik dan de veertig kilometer vol houd maar dat zien we dan wel.

Het geld van het Rabobank stimuleringsfonds ligt ook nog steeds te wachten op mooie stapeltjes. Hier gaat de komende weken verandering in komen want na half Heerenveen qua kantoorruimtes bezocht te hebben is er een keus gemaakt. Kantorengebouw de kluis gaat het worden. Mooie naam voor een dienst met medische data was mijn idee maar er wordt al geopperd om me er een aantal dagen per week op te sluiten en de sleutel te verstoppen om zo iedereen wat rust te bieden. Het huurcontract is afgelopen week door mij getekend en Head Quarter mHealth 24/7 heeft al een nieuwe lik verf gekregen. Komende week komt er een nieuwe vloer in zodat we 15 oktober van start kunnen gaan in de nieuwe werkomgeving. De volgende stap naar volwassenheid is genomen en ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben.

Mijn drukke gedrag komt nu wel goed van pas want de komende week staat nog vol met afspraken en werkzaamheden die nog moeten worden voltooid voordat er echt met de wit zwart geblokte vlag gezwaaid kan worden. De verhuizing van onze programmatuur en data naar de servers (Cloud) van KPN gaat hoogstwaarschijnlijk komende week plaatsvinden. Op dit platform kunnen we de beloofde security en privacy waarmaken en ook is het gemakkelijker om uit te breiden wanneer dit nodig mocht zijn. Ook kunnen we beter garanderen dat de software snel loopt en dat is dan weer meer in mijn straatje.

Op het einde van de maand zal mHealth 24/7 ook op Trendship staan, een beurs waar zo’n 1.500 ondernemers uit het Noorden van het land bij elkaar komen om te spreken over innovatie. De Rabobank heeft ons gevraagd om hier in een stand uit te leggen hoe je als startup samen met grotere bedrijven aan remondejonginnovatieve producten kunt werken. Wij laten zien hoe we dit doen bij de ontwikkeling van onze connected glucose meter. Het zal een drukke middag en avond worden dus dat is mij dan weer op het lijf geschreven. Mijn idee was om via een animatie op schermen de aanwezige ondernemers te tonen welk nieuw product we gaan ontwikkelen. Dit werd door de organisatoren met gejuich ontvangen al wist ik toen nog niet dat animaties maken echt een specialisme is. Hoe moeilijk kan dat nou zijn een animatie? Gelukkig reageerde Remon de Jong (http://www.remondejong.com) op mijn facebook noodkreet voor hulp en samen zijn we al bezig geweest om een start te maken van wat de eerste animatie van mHealth 24/7 gaat heten.

leeuwMijn en ik durf zelfs te zeggen “ons” kindje wordt bijna geboren. Binnen een aantal dagen kan ik het laten zien aan het grote publiek. Lang naar uitgekeken en vaak over gedroomd. Gelukkig heb ik mijn drukte in kunnen zetten voor onze dochter. Nee niet alleen Britt mag de dienst gebruiken maar ik zie Britt inmiddels als de vertegenwoordiger van alle diabetes patiënten die binnenkort onze dienst gaan gebruiken. Een vader zorgt voor zijn dochter als een leeuw voor zijn jongen en dus laten we er nog een schepje bovenop doen. De dienst is bijna klaar voor gebruik maar nog lang niet af. De finish van de eerste etappe is inzicht maar de tour duurt nog lang!

Een prettige en RUSTIGE middag gewenst,

Groet Jan Nico.