Geen Excuus!

04-09-2016

ikhebgeentijdexcuusKennen jullie dat? Ik wil wel maar ik heb het te druk. Dit excuus gebruiken mijn vrouw en ik regelmatig wanneer het over sporten gaat. In een ver verleden sportte ik dagelijks, het ging zelfs zover dat ik mezelf topsporter mocht noemen. Op dit moment sport ik helemaal niet meer, te druk. Mijn vrouw is werkzaam in de accountancy en ook zij sport op dit moment helemaal niet. Wanneer je dat te lang doet kun je dat in de vormen van je lichaam zien. Bij mij is dat met name de ronding ter hoogte van mijn navel. Wanneer je de veertig gepasseerd bent, en dat ben ik ruim, dan ontstaat daar een soort van vetophoping. Wanneer ik dan om me heen kijk valt het me op dat veel mannen van mijn leeftijd dit probleem ook kennen, het shirt loopt niet meer zo strak naar beneden als een jaar of 20 terug. Elk jaar zo vlak voor de vakantie neem ik me dan voor om deze ronding definitief weg te trainen maar wanneer de zwembroek uit de koffer komt op vakantie is de conclusie dat het weer niet gelukt is. Te druk gehad met werk, alle aandacht bij de kinderen en nog veel meer excuses.

Wanneer je een diabetesdienst hebt zoals mHealth 24/7 begin je er toch wat anders over te denken. Dit zette mij dan ook aan om ervoor te zorgen dat het diabetes type 2 monster mij niet te pakken gaat krijgen. Ik ben wel het type dat onregelmatig eet, te weinig slaapt, van lekker eten houdt en vooral te weinig beweegt. Dit zijn zoals bijna een ieder van ons weet de perfecte voorwaarden voor het type 2 monster. Om niet zelf afnemer te worden van onze eigen dienst gaan mijn vrouw en ik bezig om dit te voorkomen.

Geen excuus! Zo gaat het nieuwe item heten op onze site / facebookpagina. Samen met mijn vrouw gaan wij het goede voorbeeld geven. We gaan laten zien dat ondanks onze drukke schema’s het toch mogelijk is om te sporten en op je voeding te letten. Dit gaan we niet alleen doen maar onder begeleiding.

Met hulp van een personal trainer en dieet- en bewegingsexpert gaan wij de komende maanden aan de gang en laten wij de voortgang aan jullie weten.

Onze personal trainer Niklas (ex prof voetballer) en dieet- en bewegingsexpert Mariska zullen zich komende week aan jullie voorstellen. Ook zullen Niklas en Mariska komende week samen met mijn vrouw en mij het doel voor de komende maanden bepalen. Gezonder eten en meer bewegen. Goed voorbeeld doet goed volgen dus misschien een idee om de komende maanden met ons mee te doen?

Groet Jan Nico