Stage lopen bij mHealth 24/7

20-03-2016

Hoi, mijn naam is Japke, student master Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen ik een stage zocht, kwam ik viavia bij New Nexus Mobile terecht. Daar vertelden ze mij over mHealth 24/7. Communicatie omtrent gezondheid? Ja, dat vind ik interessant! Daarom werk ik nu aan een plan om mHealth 24/7 onder de aandacht te brengen bij diabetespatiënten, zodat mHealth 24/7 hen kan helpen meer inzicht te krijgen in hun gedrag. Het blijkt echt een (leuke) uitdaging voor mij te zijn dit plan te schrijven. Leuk hoor, zo’n universitaire studie, maar de praktijk is toch echt iets anders. Gelukkig leer ik snel op stage en probeer ik zo veel mogelijk over diabetes, diabetespatiënten en hun leven en wensen te leren; waar houden jullie je mee bezig? Wat zou jullie helpen en wat vinden jullie van mHealth 24/7?
Ook loopt er nog een andere stagiair rond, Niek, die toevallig zelf diabeet is en waar ik alles aan kan voorleggen en lekker een theetje mee kan drinken. Over zijn stage zal hij jullie zelf iets vertellen.

Hallo, Ik ben Niek, student aan de Hanzehogeschool Groningen waar ik Informatica studeer. Zoals jullie net al lazen ben ik zelf ook Diabeet, al 20 jaar. het is dan ook niet helemaal toeval dat ik, hier ver van huis in Tynaarlo, als stagiair betrokken ben geraakt bij het project mHealth 24/7. New Nexus Mobile zocht een stagiair om mee te bouwen aan deze dienst en daar heb ik gelijk op gereageerd, Diabetes is voor mij de dagelijkse realiteit, daarom kan ik hier echt wat extra’s betekenen.
Wil je weten waar ik nu dagelijks mee bezig ben? Nou, als jij straks de app gebruikt en je drukt op een knop, dan is de kans groot dat ik die knop heb gemaakt! Natuurlijk is het bouwen van de app, waar ik mij vooral mee bezig houd, meer dan alleen knoppen maken, maar ik zal jullie niet vermoeien met technische details. We zijn nu 7 weken verder en ik vind het gaaf om met dit project bezig te zijn. En als stagiair binnen het bedrijf? Ik loop en lunch gewoon mee met de rest en heb eigenlijk vrij weinig last mijn diabetes bij het werken, waar ik erg blij mee ben.
Als betrokkene bij dit project, zowel als stagiair ontwikkelaar en diabeet, denk ik dat mHealth 24/7 een goede hulp zal zijn voor mij en andere diabetespatiënten en ik hoop dat tijdens en na mijn stage deze dienst alleen maar beter zal worden.

Groetjes,
Team stagiair

Reacties

Schrijf een reactie

Je reactie

21-3-2016 Nel Leertouwer wrote:

Sterk team, goed samenwerkingsverband, veel suc6?

20-3-2016 Janny wrote:

TOP!? SucceS en zet hem op?

20-3-2016 Will wrote:

Leuk om te zien wie er achter de schermen werken. Dank jullie voor je introductie!

20-3-2016 Cathy wrote:

Superleuk, jullie voorstelling! Bedankt voor jullie inzet.

Bekijk meer reacties