Ik ben Cathy Van de Moortele

06-02-2016

Ik ben Cathy Van de Moortele en ik heb Type 1 diabetes sinds 12 juni 2002. Het duurde een hele tijd eer ik andere mensen met Type 1 diabetes leerde kennen. In mijn familie komt Type 2 diabetes best veel voor, maar Type 1 diabetes had zijn intrede nog niet gedaan. Het leek me niet verwonderlijk dat net ik diegene was die uitverkozen werd om de rust te gaan verstoren.

Bijna 31 was ik, toen het verdict (verdikt? echt niet, integendeel: 10 kg vermagerd) viel. Te jong voor “ouderdomssuiker” (Type 2, je weet wel) en te oud voor Type 1 (das voor kinderen! toch?). Mijn huisarts geloofde het diabetesverhaal niet echt en het duurde dan ook 7 maanden eer ik bij een endocrinoloog mijn diagnose kreeg. Ondertussen heb ik zelf ook wel geleerd, dat Type 1 diabetes (en ook Type 2 diabetes) niet meer leeftijdsgebonden is. We komen in alle leeftijden, maten (met en zonder overgewicht) en kleuren.

Ik kan jullie niets vertellen over zwanger zijn met diabetes, omdat onze dochters 5 en 7 waren bij mijn diagnose. Mijn Hubby hoefde niet verliefd te worden op iemand met diabetes, want we waren toch al 8 jaar samen toen de suikerklop me velde. Maar ik kan jullie wel vertellen over mijn leven met Type 1 diabetes. Niet bedoeld als medisch advies, want ik ben geen arts. Mijn ervaringen zijn die van een gebruiker, een vrouw en moeder, die afhankelijk is van het zichzelf toedienen van insuline. Daarvoor gebruik ik een insulinepomp, in combinatie met CGM (Continue Glucose Meting).

We hebben ondertussen twee dochters op kamers, waardoor we thuis nog enkel de zorg hoeven te dragen over kat Arthur en whippets Rebba en Inthe. Je vindt me meestal in mijn keuken terug, waar ik de recepten uitwerk die me ‘s nachts in mijn dromen weten te vinden. Verder werk ik deeltijds als PAB (Persoonlijk Assistentie Budget) voor een hele fijne dame, werk dat ik supergraag doe.

signature algJan Nico van Aalsum, de grondlegger van mHealth 24/7 contacteerde me met de vraag of ik het leuk zou vinden om voor hen te bloggen. Ik las het verhaal over zijn dochtertje Britt en ik was meteen over de brug. Dit zijn de mensen die wij nodig hebben, mensen die zelf in the field staan en uit eerste hand weten wat het is om diabetes te hebben. Mensen die hun baan durven op te geven om de wereld voor mensen met diabetes beter en makkelijker te maken. mHealth 24/7 werd meteen ook de nieuwe eigenaar van het Diabetesforum, waar ik al bijna 9 jaar lid van ben, waarvan de helft als Super Moderator. Het bloggen pikte ik een aantal jaren geleden op. Wat begon met een persoonlijke, Engelstalige blog, is uitgegroeid tot een volwaardige kookblog met dagelijks een nieuw recept. Daarnaast blog ik ook 2x per week over diabetes en kan je me voortaan ook 1x per maand lezen op mHealth 24/7.

Dat het een interactieve blog mag worden, waarbij we van elkaar leren en waarbij we elkaar kunnen steunen in onze strijd tegen Type 1 diabetes. Zoals we gewend zijn, sluit ik deze diabetesblog af met een..

Zoete groet,

Cathy

Reacties

Schrijf een reactie

Je reactie