Foodie

06-03-2016

Toen Jan Nico me een bericht stuurde via mijn Facebook Pagina Koken en Hoge Hakken met de vraag of ik zin had om maandelijks een gastblog neer te schrijven voor mHealth24/7, zat ik volop in de voorbereiding voor een weekendje Parijs. Ik kon zijn bericht maar half lezen vanwege de drukte, maar dat hij een dochter met Type 1 diabetes had, was voor mij al voldoende om even later de boel de boel te laten en er toch even voor te gaan zitten.

Waarom zoekt een Nederlander in België naar een foodblogger met Type 1 diabetes, dacht ik nog? Ik voelde me gelijk ook vereerd, dat ik gevraagd werd mee te werken aan dit schitterende project. Hoe pak je zoiets aan, dat bloggen over eten als je diabetes hebt? Wat zijn hierbij de verschillen tussen Nederland en België? Hoe staan jullie tegenover low carb, tegenover al dan niet suikervrij eten? Ik ben namelijk niet zo voor suikervrij. Niet de meest handige combinatie als je diabetes hebt waarschijnlijk, maar wel mijn realiteit. Het D(iabetes)-monster mag hier leven, maar moet zich wel een beetje houden aan de regels van mijn huis. Ik kook en bak namelijk graag en daar moet D dan ook leren mee leven. Kwestie van een beetje eerlijk te verdelen, snap je?

Diabetes hebben is een echte uitdaging, maar die ga ik niet uit de weg. Ik probeer uit. Dagen vol brood en pasta en gebak wisselen af met eiwit- en kleurrijke maaltijdsalades en het effect daarvan op mijn bloedsuiker is minstens zo wisselend. Ik hou van kleur, ik hou van smaakvol eten en eerlijk gezegd: ik ben gek op koolhydraten. Misschien was het wel beter geweest dat ik geboren was met sportgenen, but that ain’t gonna happen.

Eten dus. Het is nu 05:34 en ik ben een half uurtje op. Kon niet meer slapen. Gisteren had ik namelijk een recept   welsh cakesgezien voor Welsh cakes. Daar mijn nieuwe RangeCooker nog maar net aangesloten is, wil ik zo graag alle functies testen. Ik lag te woelen in mijn bed en vroeg me af of ik de linker- of rechteroven zou gebruiken om de broodjes warm te houden. We kunnen straks namelijk wel een lekker ontbijtje gebruiken. Mijn bloedsuiker toont een mooie 89 mg/dl (4.9 mmol) en na dat ontbijt zou ik graag weer in die regio zitten. Benieuwd of dat lukt? Laten we dan eerst maar even die Welsh cakes maken. Ik ben er helemaal klaar voor! Jullie ook?

Zoete groet,

Cathy

Voor het recept van de Welsh cakes, kijk op http://kokenenhogehakken.blogspot.be/2016/02/welsh-cakes.html

Reacties

Schrijf een reactie

Je reactie

06-3-2016 Will wrote:

Super blogje Cathy, Zoveel van je geleerd, inderdaad, niet de diabetes maar ik maak uit hoe ik leef 😄 Ik kan ook 's morgens liggen draaien in bed omdat ik iets wil uitproberen in de keuken! Ik heb ook niet altijd zin in low carb maar kan toch met groenten wel een heel eind komen. Fijn dat Jan Nico je heeft gevonden!

06-3-2016 Jan Nico wrote:

Wat een heerlijk recept en leuke blog Cathy, dank!