Mijn vader z’n gelijk

29-05-2016

Het voelt eigenlijk wat dubbel, aan de ene kant weet ik dat het goed voor me is en aan de andere kant is mijn gelijk me heel wat waard. Mijn vader heeft namelijk weer eens gelijk, het werkt en zelfs bij mij.

bokaalLaat me eerst even uitleggen waar ik erg goed in ben: Uitstellen haha. Wanneer er een bokaal uitgedeeld zou worden voor kampioen uitstellen dan zou ik deze met gemak winnen. Het liefst maak ik mijn huiswerk op zondagavond om half tien, ruim ik mijn kamer eens per zes weken op en duurt het weekend 5 dagen in plaats van twee. Ik had daarom niet heel veel vertrouwen bij het invullen van gegevens in de dienst van mijn vader. Voor degene die mijn blog voor het eerst lezen: mijn vader is de bedenker van mHealth 24/7. Doordat ik diabetes kreeg startte hij de dienst welke ik nu aan het testen ben. Moet eerlijk zeggen dat hij z’n best heeft gedaan want het valt me mee hoe eenvoudig het is om mijn waarden in te vullen. Natuurlijk zou het makkelijker zijn wanneer het systeem mijn insuline pomp zou kunnen uitlezen maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben gaf hij me aan. Hem kennende zal ook dat wel lukken en tot die tijd vul ik mijn waarden in. Laatst zat ik wat door de grafieken te bladeren en daar werd bevestigd wat ik eigenlijk al wist maar niet wilde zien. De lijntjes in de glucose grafiek gaven aan dat mijn gemiddeldes te hoog zijn. Whaaat te hoog… nee niet te hoog, dit is toch een test versie! Er zal nog wel wat niet goed gaan in de berekeningen. Na dezelfde grafiek voor de vijfde keer opgevraagd te hebben stond het vast, dit gaat niet helemaal goed. Mijn lichaam protesteerde de laatste tijd al wat meer maar dat het suikermonster zo aan het tekeer gaan was … zonder dat ik het door had ging ik beter mijn best doen en sinds een aantal dagen lukt het me om de dagwaarden aardig onder controle te houden.

Ik heb mijn ouders gekoppeld dus zij kunnen ook mee lezen in mijn waarden. Aan de ene kant heel handig want ze vragen me een stuk minder of ik wel gemeten heb of hoe het met me gaat. Wel is het even lastig dat ze precies kunnen zien hoeveel koolhydraten ik heb genomen op de vrijdagavond toen ze even niet thuis waren. Een suikerspin, twee koeken en natuurlijk een paar flinke glazen ice tea zorgen voor een enorme koolhydraten explosie. De piek in de grafiek kerstboomlijkt op de kerstboom van eind december. Nu ik het toch heb over de koeken van vrijdagavond, het zou wel handig zijn wanneer ik eenvoudig kon opzoeken hoeveel koolhydraten er in zitten. Na een kort gesprekje met pap mag ik vertellen dat ze al druk bezig zijn met de koolhydratenteller en dat deze voor het echte live gaan er in zal zitten.

Laat ik voor de verandering dan ook maar eens mijn kamer gaan opruimen en mijn huiswerk maken voor half tien vanavond……… bij het nalezen van mijn blog realiseer ik het me steeds meer, ik heb zo’n hekel aan het gelijk van mijn vader.

Groetjes Britt